Airedalenterrieri-nartut

Ilo Auralan Ella Stella, ”Netta”

Syntynyt: 23.9.2017

Saavutukset: LT MVA

 

Netta on hyväluonteinen ja todella iloinen narttu, hyvin huomaa Netasta airedalenterrierin huumorintajun jokapäiväisessä menossa.

Netta tulee hyvin toimeen toisen koirien ja muidenkin eläimien kanssa ja rakastaa tavata uusia ihmisiä. Lasten kanssa Netta osaa olla rauhallisesti, mutta lasten yllyttäessä tykkää myös leikkiä heidän kanssaan. Netta rakastaa myös uimista.

Netan kanssa harrastetaan rallytokoa ja näyttelyitä. Netta on pärjännyt kehässä hyvin, Liettuasta onkin jo muotovalion arvo saatu. Menestystä on ollut myös Suomessa ja Tanskassa.

Rallytokosta Netta pitää ja haluaa suorittaa tehtäviä mielellään. Toki täytyy ottaa huomioon, että Netta on airedalenterrieri: välillä täytyy airiksen arvioida, kannattaako aina tehdä kyselemättä sitä mitä pyydetään. Emme ole vielä ehtineet käymään rally-kisoissa, mutta tulevaisuudessa aiomme kilpailun aloittaa.

Olemme Netan kanssa opetelleet myös noseworkin perusteet, mutta tämä ei oikein ollut Netan juttu. Tarkoitus olisi tätä testata uudestaan, kun Netalle tulee lisää ikää ja keskittymiskykyä. Suunnitelmissa olisi myös opetella hakua ja jäljestämistä.

 

Lonkanivel: B/B

Kyynärnivel: 0/0

Selkä: VA0, SP0, LTV0

Sydän: Ok

Polvilumpioluksaatio: 0/0

Silmät: OK

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI51883%2F17&R=7

 

Ilo Auralan Hilla Hiljainen, ”Hazel”

Syntynyt: 4.10.2020

Saavutukset:

Hazel on Netan ensimmäisestä pentueesta. Tämä nuori airiksen alku on iloinen, touhukas ja todella kivaluontoinen, ja on mukana kaikessa tapahtumassa.

Hazelin kanssa olemme jo aloittaneet perustottelevaisuuden harjoittelun. Tarkoitus olisi päästä hänen kanssaan rally-tokoa harrastamaan. Toki jos innostumme, niin tarkoitus on ketsella myös muutakin harrastuksia.

Päivitämme tietoja sitä mukaan kuin tutustumme kaveriin enemmän.

 

Terveystulokset tulossa.

 

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI13497%2F21&R=7