Tietoa meistä

 

Nimeni on Noora Schavikin. Asun Mäntsälässä yhdessä avopuolisoni, kolmen koiran ja kahden kissan kanssa.
Ennen omien koirien hankkimista olen ollut tekemisissä hevosten kanssa ja omistanutkin jokusen, kisasin este- ja kouluratsastusta.

Kissamme Siru ja Mape tulivat lemmikkeinä ensimmäisenä. Pian tämän jälkeen aloin miettimään koiran hankintaa.
Omia koiria minulla on ollut vuodesta 2017 lähtien ja tätä ennen olen ollut paljon tekemisissä tuttavieni koirien kanssa.

Perheeseemme tuli ensimmäisenä koirana airedalenterrieri Netta (Ilo Auralan Ella Stella).
Myöhemmin lisäsimme perheeseemme vehnäterrieri Sandyn (Cara Síorai Brilliant Blondie).

Tästä se sitten lähti ajatus rotukoiran kasvattajaksi alkamisesta.
Tuleville pennuille onkin jo saatu kannettavaksi sukunimi Raginei´s.

Airedalinterrierit

Ajatuksena oli alun perin hankkia ihan jokin muu rotu kuin airedalenterrieri, mutta sitten satuin käymään tervehtimässä naapurin kasvattajan airedaleja. Olin saman tien myyty. Rakastuin sillä silmäyksellä airiksen rehelliseen tapaan olla iloinen ja hyväntuulinen. Rodun itsenäisyyteen tykästyin myös. Sattuipa myös sopivasti, että heille oli tulossa pentuja syksyllä 2017. Siitähän se koira-elämä sitten lähti. Pari vuotta myöhemmin meille tulikin sitten vehnis, Sandy, joka tulee erittäin hienosti toimeen airiksemme kanssa.

Vehnäterrierit

Vehnäterrierin hankkiminen lähti ajatuksesta, että puolisoni halusi itselleen koiran, jonka kanssa viettää laatuaikaa. Vehnän kotiin tuodessa olin otettu, kuinka sopeutuvainen se rotuna on. Uusi paikka ei tuntunut kaveria hetkauttavan. Sandyssä tykästyin todella paljon miellyttämisenhaluun. Vaikka Sandy ei alkuun osannutkaan, se halusi kuitenkin yrittää tehdä kaikkensa. Nopea oppimaan Sandy on myös. Ollessani nyt pidempään tekemisissä vehnäterrierin kanssa, on pakko myöntää, että olen rakastunut tähän rotuun yhtä kovasti kuin airikseen.

Jäsenyydet

  • Suomen kennelliitto
  • SuKoKa
  • Suomen Airedalenterrieriyhdistys
  • Kerry- ja vehnäterrierikerho
  • Suomen Villakoirakerho

Kasvatus

Tavoitteeni on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä ja rotumääritelmän mukaisia koiria. Koiria on mahdollista käyttää niin harrastuksissa, kuin myös seurakoirana kotona. Tulen antamaan kaiken mahdollisen avun pentujen hyvän elämän alkuun.

Pennun ostajalle

  • Pennut luovutetaan aikaisintaan 8-viikkoisina
  • Pennut on madotettu, rekisteröity ja mikrosirutettu
  • Hoito-ohjeet
  • Pentupaketti
  • Kasvattajan elinikäinen tuki

Jalostustarkastus

Järjestän kasvateilleni jalostustarkastuspäiviä, joihin suosittelen osallistumaan. Kasvattajana saan tutkimuksista tärkeää tietoa jatkojalostusta ja rodun terveyden kartoitusta varten. Terveystiedoista hyötyy myös koiran omistaja etenkin, mikäli koiraa käytetään aktiiviseen harrastustoimintaan. Tarkastukset olisi hyvä tehdä noin 2 vuoden iässä, mutta kuitenkin aikaisintaan vuoden ikäisenä, tai vanhemmallakin iällä.

Vapaat pennut

Ei vapaita pentuja

Rodut

Airedalenterrieri

 

Airedalenterrieri on suurin terrieri. Se on lihaksikas ja melko tanakkarunkoinen koirarotu.

Airedalenterrierillä on valpas ilme. Sanotaan, että sen luonne heijastuu silmien ilmeestä ja korvien asennosta.

Luonteeltaan airedalenterrieri on ulospäinsuuntautunut, luottavainen sekä ystävällinen. Se tulee toimeen lastenkin kanssa. Airedalenterrieriä voidaan käyttää myös vahtikoirana. Sen koulutus on aloitettava pienestä pitäen.

Vehnäterrieri

 

Vehnäterrieri on vankka, keskikokoinen terrieri, joka on hyväluonteinen, eloisa ja toimelias. Se on luotettava ja uskollinen ystävä, joka sopeutuu erinomaisesti tämän päivän elämään.

”Vehnä” sopii mitä moninaisempaan toimintaan sekä luonteensa että kokonsa puolesta. Se onkin miellyttävä seurakoira, joka toimeliaana sopii aktiiviseksi harrastuskoiraksi agilityyn tai tottelevaisuuskoulutukseen.